Svijeće na zagrebačkom trgu u spomen ubijenima u beogradskoj školi

04.05.2023.

Zadnja izmjena 20:06

Autor: T.V./HRT/Hina

Zagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi

Zagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi

Foto: Matko M. Švarc / Odjel web i multimedija

Zbog tragedije u osnovnoj školi u Beogradu građanska inicijativa "Zagreb te zove" organizirala je paljenje svijeća na Cvjetnom trgu, koje je počelo u 18 sati. Svijeće se pale između ograde pravoslavne crkve sv. Preobraženja i kipa Petra Preradovića.

Galerija
Zagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi, Foto:  Matko M. Švarc/Odjel web i multimedija
Zagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi , Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedijaZagreb: Paljenje svijeća u čast stradalima u pokolju u školi u Beogradu , Foto: Emica Elvedji/PixsellZagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi, Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedija Zagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi, Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedijaZagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi, Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedijaZagreb: Paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi, Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedija

Na paljenju svijeća neće biti držanja govora ni posebnog isticanja jer je cilj da se na tihi čin pruži solidarnost obiteljima poginule djece i građanima Beograda, najavio je organizator.

Inicijativa dodaje da prozivanje institucija i roditelja, traženje opravdanja za suludi čin, neće vratiti djecu roditeljima, ali da je bolna činjenica da su - zakazali.

- Ova tragedija je alarm da se hitno moraju uvesti promjene u odgoj, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, dodaje se u priopćenju te upozorava da se tragedija može sutra dogoditi u Zagrebu, ali i bilo kojem drugom gradu.

Jučer ujutro dogodila se tragedija u Beogradu u kojoj je učenik sedmog razreda ubio osmero djece i pripadnika osiguranja škole. Ozlijeđeno je još šest učenika i nastavnica, koja se bori za život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!