Vela Luka priprema najveći mozaik na svijetu

21.08.2018.

15:33

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Tema mozaika je pokret - svatko na svoj način prilazi toj temi, a kad je krenulo, ne može se zaustaviti. Uz rekord u dužini bit će to zasigurno i najmasovnija izrada mozaika na svijetu.
Prije pedeset godina u Veloj Luci se održao veliki međunarodni susret likovnih umjetnika istoka i zapada. Na tragu mozaika koji su umjetnici ondje ostavili, udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke prije godinu i pol pokrenula je projekt "Luka mozaika" kojom mještani žele postaviti najduži mozaik na svijetu.

Mozaik koji se izrađuje postavlja se duž glavne šetnice mjesta. Već je postavljeno 150 metara, a kažu cilj im je popločati Velu luku mozaicima u dužini od dva kilometra. U napuštenoj tvornici ambalaže stoga su otvorili radionicu mozaika.

Mozaike izrađuju Velalučani, ali i gosti, a pomaže im svjetski poznati kipar Ante Marinović, od početka ukjljučen u ovaj projekt. Iznenađen je energijom, zajedništvom  i brojem onih koji su se primili posla u izradi mozaika. 

Tema mozaika je pokret  - svatko na svoj način prilazi toj temi, a kad je krenulo, ne može se zaustaviti.Uz rekord u dužini bit će to zasigurno i najmasovnija izrada mozaika na svijetu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!