14:19 / 05.06.2020.

Autor: T.V./HRT

Velebitska degenija urednici HR-a Ana-Belli Leikauff

-

-

Foto: - / -

Dvadesetdrugi put dodijeljena je nagrada HND-a za radove u području ekologije. Velebitska degenija otišla je u ruke Roberta Kakarigija, Sanje Čatipović i Srđana Vrančića, a među nagrađenima je i urednica Hrvatskog radija, Ana-Bella Leikauff.
Dvadesetdrugi put dodijeljena je nagrada Hrvatskog novinarskog društva za radove u području ekologije. Velebitska degenija otišla je u ruke Roberta Kakarigija, Sanje Čatipović i Srđana Vrančića, a među nagrađenima je i urednica Hrvatskog radija, Ana-Bella Leikauff.

Osvojila ju je za emisiju Europa dossier koja se bavila finskim predsjedanjem EU-om, u kojem je fokus bio na borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti okoliša. ''Čast je dobiti nagradu, čast je biti prepoznat od struke, da je ono što radite doista dobro i da se to ljudima sviđa. I da imate prigodu kao novinar upozoriti na neke stvari koje bi se trebale napraviti, koje bi se morale bolje raditi i koje se nadam da će i Hrvatska vrlo brzo, baš poput Finske, usvojiti, rekla je nagrađena urednica Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!