10:37 / 10.03.2020.

Autor: HRT

Velika akcija PNUSKOK-a u Međimurju

Foto: Jasmina Grbavec

Foto: Jasmina Grbavec

Foto: - / -

Policijska uprava međimurska u suradnji s kolegama iz PU varaždinske PNUSKOK-om provodi veliku policijsku akciju vezano za gospodarski kriminalitet.
Policijska uprava međimurska u suradnji s kolegama iz PU varaždinske PNUSKOK-om provodi veliku policijsku akciju vezano za gospodarski kriminalitet - utaju poreza ili carine, krivotvorenje isprave i krivotvorenje službene i poslovne isprave.

HRT neslužbeno doznaje u tijeku je češljanje knjiga uvoznika automobila za koje se sumnja da su ih uvozili iz Njemačke na fiktivne tvrtke te tom prilikom nisu plaćali porez. Čeka se službena izjava. 

- Akcijom je obuhvaćeno više osoba s područja dviju županija, a riječ je o kaznenom djelu iz domene organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, rekao je Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policijske uprave.

Za sada je uhićeno 10-ak osoba, ali to nije konačan broj jer je akcija u tijeku.

Šverc luksuznih automobila nije novost, podsjetimo, već je u prosincu prošle godine uhićeno osmero švercera luksuznih automobila od kojih su kupovali i političari.

Uskoro opširnije...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!