Velika pokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija

24.03.2023.

Zadnja izmjena 12:15

Autor: HRT

Pokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija

Pokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija

Foto: Davor Erceg / HTV

U splitskoj zračnoj luci Resnik održana je velika pokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija. 

Galerija
Pokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija , Foto: Davor Erceg/HTV
Pokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija , Foto: Davor Erceg/HTVPokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija , Foto: Davor Erceg /HTVPokazna vježba u slučaju izvanrednih situacija , Foto: Davor Erceg /HTV

Zrakoplovu iz Zagreba koji je jutros u 10.30 sletio u Zračnu luku Split, otkazala je hidraulika. On je svom silinom udario o pistu. Planuo je velik požar. U avionu je bila 61 osoba. Među njima ima i preminulih i ozlijeđenih, javila je novinarka Ivana Šilović javljajući se iz Splita za podnevni Dnevnik opsiujući pritom pokaznu vježbu na splitskom aerodromu. 

Sve službe u rekordnom vremenu bile su kod zrakoplova. Takve vježbe organiziraju se svake dvije godine.

- Ona je u načelu provjera funkcioniranja sustava koordinacije, rekao je Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split i dodao da je posebno bitno bilo vidjeti sve žurne službe.

Govoreći o spremnosti vatrogasnih postrojbi, Stipe Baković, zapovjednik vatrogasne postrojbe Zračne luke Split, izjavio je da su u roku od tri minute spremni doći u bilo koji dio zračne luke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!