12:16 / 21.08.2020.

Autor: M.M./Dnevnik/HRT

Velike gužve za testiranje

-

-

Foto: - / -

Zbog sve većih gužvi, iz Zavoda pozivaju građane koji imaju uputnicu da na testiranje odu u domove zdravlja Istok, Centar i Zapad.
U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu sve je više građana koji dolaze na testiranje. Zbog sve većih gužvi, iz Zavoda pozivaju građane koji imaju uputnicu da na testiranje odu u domove zdravlja Istok, Centar i Zapad.Glavni razlog pojačanog testiranja su poslovni ljudi koji odlaze u zemlje koje zahtijevaju negativan test prilikom ulaska u tu zemlju, te turisti koji zbog zdravstva dolaze u našu zemlju.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je gostujući u podnevnom Dnevniku kako su jučer obrađena 684 testa, te da dnevno u njihov laboratorij pristigne i do 1000 briseva, a da je njihov kapacitet 550.

- Iz tog razloga moguće je da se izdavanje nalaza produlji na 48 sati, a bojimo se da bi moglo biti i na 72 sata, rekla je Šikić, te apelirala na sve koji mogu testirati PCR test na COVID-19 da se aktivno uključe kako bi nalazi bili pravodobno poslani svima kojima su potrebni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!