Dio Splita bio bez struje, KBC radio uz pomoć agregata

27.11.2021.

21:49

Autor: B.A./HRT/Hina

Veliki dio Splita ostao bez struje

Veliki dio Splita ostao bez struje

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Zbog kvara na trafostanici Sućidar u subotu navečer je bez električne energije neko vrijeme ostala jedna petina Splita u južnim dijelovima grada, među kojima i splitska bolnica na Firulama, izvijestili su iz HEP-a Split.

Galerija
Veliki dio Splita ostao bez struje, Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Veliki dio Splita ostao bez struje, Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLVeliki dio Splita ostao bez struje, Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLVeliki dio Splita ostao bez struje, Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

- Bolnica na Firulama bila je bez električne struje 40-ak minuta i to vrijeme je radila pomoću agregata. Nastojali smo prilikom popravke trafostanice da bolnica prva dobije struju i u tomu smo uspjeli, rekao je Hini dežurni u HEP-u Split.


Većina područja u gradu koja su ostale bez struje počela su je dobivati oko dva sata nakon nestanka, rekao je dežurni u HEP-u.


Iz Ravnateljstva Civilne zaštite večeras su na Twitteru izvijestili da je tijekom nestanka struje Županijski centar 112 Split primao veliki broj poziva građana, a jedan dio građana je ostao zaglavljen u liftovima zgrada. 


Sve službe odmah su izašle na terenu, naveli su iz Ravnateljstva CZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!