16:17 / 17.09.2018.

Autor: S.B./P.F./HRT

Veliki Pašijan - cesta koja život znači

-

-

Foto: - / -

Prije pola stoljeća Veliki Pašijan dobio je cestu. Godinama se samo krpala pa su se nagomilale i rupe i zakrpe. Nakon godina trpljenja, tražili su obnovu, pisali peticije. Urodile su plodom.
Više novca za lokalne i županijske ceste iz državne blagajne već dulje vrijeme čeka Hrvatska zajednica županija. Iz lokalnih proračuna financira se prema mogućnostima, neki posežu za europskim fondovima.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, zbog financijskih problema Županijske uprave za ceste, proteklih godina bio je zastoj u cestogradnji. No, posljednje dvije godine stvari se mijenjaju. Najviše se ove godine izdvaja za ceste u garešničkom kraju.

Prije gotovo pola stoljeća Veliki Pašijan dobio je cestu. No, sve dosad, nije se ozbiljnije obnavljala, samo su se krpale rupe. I tako su se nagomilale i rupe i zakrpe. Nakon godina trpljenja, tražili su obnovu, pisali peticije. Urodile su plodom.

Do kraja godine trebali bi dobiti novi asfalt jer je počela temeljita obnova gotovo tri kilometra ceste koja život znači ne samo Pašijanu, nego i okolnim selima. Županijska uprava za ceste u obnovu ove prometnice ulaže oko 2,7 milijuna kuna. 

Neke županijske prometnice još uopće nemaju asfalt i one su prioritet u cestogradnji. Tako će u garešničkom kraju asfalt uskoro dobiti kapelička i dišnička brda, a obnavljat će se cesta u Malom Vukovju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!