Čakovec: Požar pod kontrolom, nema ozlijeđenih

29.06.2021.

20:33

Autor: Ivica Grudiček/V.G./HRT//Hina

Požar u Čakovcu

Požar u Čakovcu

Foto: Ervin Živčec / HRT

Požar koji je u utorak poslije 19 sati zahvatio drvene barake u Čakovcu u vlasništvu tvrtke Čakovečki mlinovi stavljen je pod nadzor i više nema opasnosti od njegovog širenja.

Požar je buknuo oko 19,30 sati. Iako su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljni vatrogasci s područja grada stigli u rekordnom vremenu, dvije drvene barake do temelja su izgorjele. 

Video: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, medijima je rekao kako je požar stavljen pod kontrolu i nema opasnosti od daljnjeg širenja.

Prema informacijama Centra 112 nema ozlijeđenih osoba.

- U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali glavno je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva, rekao je župan Matija Posavec i dodao da će sutra naručiti ispitivanje zraka na mjestu požara.

Iz PU međimurske su najavili da će sutra biti obavljen očevid, nakon kojeg će objaviti i više informacija o požaru.

Galerija
Požar u Čakovcu, Foto: Ervin Živčec/HRT
Požar u Čakovcu, Foto: Ervin Živčec/HRTPožar u Čakovcu, Foto:  Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELLPožar u Čakovcu, Foto:  Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELLPožar u Čakovcu, Foto:  Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELLPožar u Čakovcu, Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Vatra prijetila okolnim objektima

Požar koji se dogodio na drvenim barakama u Ulici dr. Ivana Novaka prijetio je da će se proširiti na području susjednog poduzeća Proming i na trgovački centar Konzum. Prema neslužbenim informacijama požar je došao na nekoliko metara do tih objekata i tada je stavljen pod kontrolu.

Zbog požara su bile zatvorene Novakova i Zrinsko-Frankopanska ulica. Iz policije su pozvali sudionike u prometu i građane da ne prilaze mjestu gašenja požara.

- Apeliramo na sve sudionike u prometu i građane da ne prilaze mjestu gašenja požara i izbjegavaju navedenu dionicu, a sve radi svoje sigurnosti i sigurnosti građana i imovine, kazali su u policiji.

Građani u tom dijelu Čakovca pozvani su i da, zbog velike količine dima, zatvore prozore i ne napuštaju prostorije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!