Pod nadzorom požar u središtu Lovrana

13.04.2023.

Zadnja izmjena 20:54

Autor: Hrvatski radio

Veliki požar u napuštenom hotelu u središtu Lovrana

Veliki požar u napuštenom hotelu u središtu Lovrana

Foto: HTV / HRT

Veliki požar koji je oko 14 sati buknuo u napuštenom hotelu u Lovranu kasno poslijepodne stavljen je pod nadzor. Vatrogasci su i dalje na terenu. Ostat će ondje cijelu noć. Zbog opasnosti od urušavanja, ne mogu prići blizu objektu koji je niz godina izvan upotrebe. Uzroci požara još se utvrđuju.

Posao bi za vatrogasce mogao potrajati do kasno u noć jer se zgrada urušava i tako stvara nove količine zapaljivog materijala. Zbog požara jedna je cesta u središtu grada zatvorena za promet.

- Požar je zaista velik. Još uvijek se vidi otvoreni plamen i gusti crni dim. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 14.25 i odmah su izašli na teren. Tiječ je o JVP Opatija a u pomoć su im stigli i kolege iz JVP Rijeke i DVD-a Lovran. Na terenu je 19 vatrogasaca s 18 vozila. Oni trenutačno gase objekt izvana jer se urušio dio krovišta, javila je za Regionalni dnevnik Jelena Tomac

Kakvo je trenutačno stanje, za Hrvatski radio opisao je zamjenik zapovjednika opatijske javne vatrogasne postrojbe.

- Trenutačno su na terenu sve raspoložive snage, koje još nadopunjujemo. Na terenu je 13 vatrogasaca, a krenulo ih je još pet, bit će ih 18 i u pomoć nam dolazi i riječka autoljestva s ekipom jer požar je zahvatio kompletno krovište. Aktivirali smo i lokalna dobrovoljna vatrogasna društva, koja su uskočila svojim ljudstvom i tehnikom, prvenstveno DVD Lovran. Požar imamo pod kontrolom, sad krećemo u sanaciju, rekao je Zoran Laslavić

Ozlijeđenih nema, rekao je i izrazio nadu da će tako i ostati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!