Požar u Imotskoj krajini zbog vjetra se proširio u BiH; gori kod Muća i iznad Prugova

25.03.2022.

18:51

Autor: T.V./HRT/Hina

Gašenje požara

Gašenje požara

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Veliki požar u petak poslijepodne rasplamsao se na području Ričice u Imotskoj krajini, a zbog vjetra proširio se preko granice, u Bosnu i Hercegovinu, izvijestili su iz DVD-a Imotski.

Predvečer je 50-ak vatrogasaca ugasilo požar s hrvatske strane, nu u brdima, u susjednoj Bosni i Hercegovini, vatrena stihija još bukti.

- Pedesetak vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, uz pomoć kanadera i helikoptera, uspjelo je ugasiti požar na području Republike Hrvatske koji je zahvatio veliko područje s niskim raslinjem i borovom šumom, ali nisu bile ugrožene kuće, rekli su Hini u DVD-u Imotski.

No, kako su dodali, požar, koja se zbog jakog vjetra rasplamsao i proširio preko granice, na područje susjedne Bosne i Hercegovine, ondje još gori na nepristupačnom brdskom terenu. U njegovo gašenje uključio se i kanader iz Hrvatske.

U kasnim poslijepodnevnim satima u Dalmatinskoj su zagori buknula dva požara, na nepristupačnim brdskim terenima blizu Muća i iznad Prugova pa će ih cijelu noć nadzirati vatrogasci, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Vatrena stihija je zahvatila pašnjake na području Pribuda i Zlopolja blizu Muća. Taj požar gasi 18 vatrogasaca s pet vozila a dio njih će cijelu noć dežurati na požarištu, rekli su u Vatrogasnom operativnom središtu. Dodali s kako je riječ o nenaseljenom području te vatrena stihija ne prijeti kućama.

Požar je planuo i iznad Prugova na kliškom području , ali ne prijeti kućama izvijestili su vatrogasci. I to će požarište cijelu noć nadzirati skupina vatrogasaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!