08:49 / 25.01.2018.

Autor: HRT

Veliki požar u Oroslavju ugašen, predsjednica na zgarištu

-

-

Foto: - / -

Veliki požar buknuo je rano jutros u skladištu tvrtke AquafilCRO u Oroslavju. Vatrena buktinja je velika i vatrogasci se bore s njom, piše Zagorje.com.
Veliki požar buknuo je rano jutros u skladištu tvrtke AquafilCRO u Oroslavju. Vatrena buktinja bila je velika i vatrogasci su se šest sati borili s njom. Zahvaljujući njihovoj požrtvovnosti, vata se nije proširila na pogone tvrtke gdje su proizvodni strojevi. 

Tvrtka AguafilCRO u listopadu prošle godine u rad je pustila nove strojeve vrijedne više od 2,5 milijuna eura. 
Požarište je prije sastanka s gospodarstvenicima u Humu na Sutli posjetila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Požarište je obišao župan Željko Kolar. Zahvalio je pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava na brzoj intervenciji zahvaljujući kojoj je spriječena veća materijalna šteta.

Naime, vatra je u jednom trenutku prijetila pogonu za proizvodnju konca i trafostanici koja se nalazi nekoliko metara iza skladišta.

Župan je rekao kako je iz razgovora s direktorom tvrtke saznao da su u skladištu bila četiri kamiona s robom spremnom za izvoz te zalihe materijala za idućih 100 dana proizvodnje. Naglasio je kako je riječ o tvrtki koja je imala ambiciju širenja proizvodnje te izrazio žaljenje što će ih ovaj nemili događaj u tome usporiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!