10:07 / 22.04.2019.

Autor: HRT

Veliki požar u tvornici papirnatih vrećica

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Velik požar buknuo je noćas u tvornici papira u Goli u Podravini, na granici s Mađarskom. Više desetaka vatrogasaca satima se borilo s vatrom. Izgorio je glavni dio pogona. Za Golu je to velik udarac.
Velik požar buknuo je noćas u tvornici papira u Goli u Podravini, na granici s Mađarskom. Više desetaka vatrogasaca satima se borilo s vatrom. Izgorio je glavni dio pogona. Za Golu je to velik udarac. Tvornica je ondje, kako je naglasio načelnik općine, bila glavni pokretač života.

Mještane Gole jutros su probudile vatrogasne sirene. Požar je gasilo na desetke vatrogasaca i uspjelo ga nakon tri sata staviti pod nadzor. Još u podne vatra je na mjestima tinjala. Zgarište do daljnjega osiguravaju vatrogasci.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, požar je lokaliziran pa nije zahvatio pogon u kojem se nalaze boje, ljepila i drugi lakozapaljivi materijali, čime je izbjegnuta opasnost od eksplozije. Ljudskih žrtava srećom nema. No materijalna je šteta, prema prvim procjenama, velika.

- Ovo je nemjerljiv gubitak za ovo naše Prekodravlje. Ovo je naše, ja sam uvijek govorio naša aorta koja nam život znači, tu je preko sto ljudi zaposleno, rekao je Stjepan Milinković, načelnik općine Gola.

Vatra je progutala proizvodni pogon tvrtke koja se bavi proizvodnjom papirnatih vrećica, uglavnom za izvoz. Vlasnik tvrtke Darko Matošić nije želio pred naše kamere. Ni radnici, koji su u nevjerici gledali zgarište tvrtke, nisu željeli ništa komentirati. Za malo prekodravsko mjesto Golu ovo je velik udarac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!