Veliki skok novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji

26.03.2021.

09:58

Autor: T.V./HRT/Hina

Testiranje u Rijeci

Testiranje u Rijeci

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 371 osobe, testirano je 1099 osoba, a umrle su dvije osobe, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite i riječke bolnice.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 33,76 posto.

Ozdravilo je 118 osoba, pa su sada u toj županiji aktivna 2463 slučaja covida-19.

U riječkoj bolnici na liječenju je 93 oboljelih, a o 12 bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora. U bolnici su umrle dvije osobe, a jedna je s područja Karlovačke županije.

Udjel osoba bolnički liječenih od covida-19 u ukupnom broju zaraženih je 3,8 posto.

Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.


Stožer donio strože epidemiološke mjere


Županijski stožer Civilne zaštite održao je sjednicu i donio odluke o novim, strožim epidemiološkim mjerama. Prijedlog će biti upućen Nacionalnom stožeru, a navedene će mjere vjerojatno biti uvedene od sutra.


Tako se zabranjuju sva javna događanja i okupljanja nakojima je nazočno više od 15 osoba na jednom mjestu, a na privatnim je okupljanjima ograničenje na 8 osoba iz dvaju različitih kućanstava.


Zabranjuju se svi treninzi u zatvorenim prostorima, osim za klubove koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja za seniore i u prvom rangu natjecanja za juniore na nacionalnoj razini.


Obustavlja se rad teretana, fitness centara i sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru. Obustavlja se održavanje dječjih igraonica i radionica.


Stožer je donio i odluku o obustavi priređivanja profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino produkcija i izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!