Velikih uspjeh hrvatske vatrogasne reprezentacije

20.12.2022.

11:49

Autor: HRT/IMS

Velikih uspjeh hrvatskih vatrogasaca

Velikih uspjeh hrvatskih vatrogasaca

Foto: HTV / HRT

Velik uspjeh ostvarila je hrvatska vatrogasna reprezentacija. Sa 17. međunarodnog natjecanja vatrogasaca i 23. natjecanja vatrogasne mladeži održanog u Celju vratili su se dva prva, jednim drugim te dva treća mjesta. To su najbolji rezultati koje je Hrvatska postigla u povijesti međunarodnih vatrogasnih natjecanja. Za reprezentativce je organiziran svečani prijem na kojem ih je dočekao glavni vatrogasni zapovjednik.


- Doći na vatrogasnu olimpijadu je čast i nešto najbolje što se jednom vatrogascu može dogoditi u životu, posebno osvojiti zlatnu medalju. Hrvatska opet mala zemlja, velikoga srca, velikih vatrogasaca, rekao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.

- Nakon ne znam koliko vremena opet je muška A ekipa osvojila prvo mjesto, više puta je B ekipa, znači stari vatrogasci tako da je nama sad to ponos da smo dostigli njihovo postignuće, rekao je Renato Matoša, JVP Čakovec.

- Jako nam je bilo teško skupiti se, ali smo uspjele i napokon smo osvojile to prvo mjesto koje smo dugo čekale. Baš smo jako ponosne, rekla je Karla Šiprak, DVD Ribnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!