Veliko nevrijeme u dijelovima Slavonije, vjetar rušio stabla u Zagrebu

10.06.2022.

10:03

Autor: M.Š./HRT

Nevrijeme u Slavoniji

Nevrijeme u Slavoniji

Foto: HTV / HRT

Ravnateljstvo civilne zaštite RH izvijestilo je o olujnom nevremenu koje je zahvatilo tri županije. Također, vjetar je rušio stabla i u glavnom gradu.

Požeško-slavonska županija

Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je jučer poslijepodne više gradova i naselja Požeško-slavonske županije. Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega se odronilo kamenje na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama upućena su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

Zbog velikih količina vode na kolnicima, promet je tekao otežano uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci.

Mjerodavne će službe tijekom jutra obaviti sanaciju terena.


Galerija
Nevrijeme u Slavoniji, Foto: MUP/HRT
Nevrijeme u Slavoniji, Foto: MUP/HRTNevrijeme u Slavoniji, Foto: MUP/HRTNevrijeme u Slavoniji, Foto: HTV/HRT

- Sva ta silna voda se slijeva u odvodne kanale i koliko god da su oni veliki, ne mogu popiti tu vodu jer je palo više od 130 litara po četvornom metru, rekao je Damir Matešić, Komunalno gospodarstvo Općine Kaptol.

- Potopljeno mi je 100 kvadrata podruma, bilo je 60 centimetara vode, tu su mi bili strojevi, frižideri, veš mašina, namještaj, to je sve potopljeno, sve je za baciti, govori Robert Bingula, Kaptol.

- Iz kupaonice u špajzu, iz špajze u dnevni boravak, cijelo dvorište, bunar, diglo je vodu - katastrofa, kaže David Svoboda.

Brodsko-posavska županija

U Brodskom Stupniku jučer oko 15:30 poplavljeni su odvodni kanali uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika.

Voda se prelijevala preko ceste i promet je tekao usporeno. Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina. Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik (3/1) imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal.

Osječko-baranjska županija

Zbog obilne kiše u naselju Kešinci (općina Semeljci) sinoć oko 20:00 sati vatrogasci DVD-a Kešinci (11/1) imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.

Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci (ukupno 6/3). Intervencije su završene u 1:15.

Grad Zagreb

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je jutros, 10. lipnja, zbog jakog vjetra, više dojava o srušenim stablima na području grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!