Veliko zanimanje građana za neispravna MUP-ova vozila

24.09.2021.

21:05

Autor: Dinko Kreštalica/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Sva su vozila neispravna

Sva su vozila neispravna

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Sutra će se u Velikoj Mlaki održati javna dražba motornih vozila kojima se koristilo Ministarstvo unutarnjih poslova. U ponudi je 169 vozila, a iako su rabljena, razbijena i neispravna - zanimanje građana je veliko. Mnogi su danas došli pogledati što je u ponudi i za što će licitirati.

Prodaja se na ovakvim licitacijama obavlja prema načelu viđeno - kupljeno, a minimalna jamčevina za svako vozilo iznosi 200 kn, tek tada imate pravo licitirati do cijene koja će vam biti prihvatljiva.


- Gledam sve po redu. Dosta su auti uništeni, ali nisu ni neke cijene pa sad... Nešto ima zanimljivo svakome, rekao je jedan posjetitelj.


- Dobre su početne cijene, ali će biti velikih ulaganja. Mislim da je isplativo ako ne ode previše s cijenom, zaključio je drugi.


Sva su vozila neispravna, tehnički ili limarijski, i nisu za vožnju. Ima ovdje svega, od policijskih presretača, kombija, terenaca do motorkotača i plovila. I gotovo će svaki primjerak naći svojega kupca.


- Gledamo malo ove manje skutere, dosta su u dobrom stanju, kompletni su, komentirao je jedan od posjetitelja.


- Sad sam došao prvi put malo pogledati da vidim što je to. Evo, sve razbijeno, a sad - mačak u vreći, rekao je drugi.


Kao na svakoj dražbi, novog ali ipak voženog limenog ljubimca dobit će onaj tko - ponudi najviše.


- Trebalo bi pregledati cjelokupno stanje vozila, po mogućnosti s nekim iskusnim mehaničarom ili nekim tko ima više iskustva u popravljanju vozila, da se ne dogodi da bude skuplja pita od tepsije, rekao je Sandro Matić, voditelj aukcije rabljenih motornih vozila.


- Mislim da 90 % tih vozila nikad ni neće završiti na cesti i registrirano, nego će se iskoristiti više za dijelove, dodao je.


Kroz 50-ak dana može se očekivati nova licitacija, a novac ovako prikupljen završit će u državnom proračunu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!