14:09 / 04.04.2019.

Autor: Igor Ahmetović/E.L.S./HRT

Veterani 145. brigade kupili kravu obitelji u potrebi

-

-

Foto: - / -

Veterani su prikupili 9 tisuća kuna, pronašli i kupili steonu kravu koja će Maljkovićima osigurati egzistenciju na dulje. S pomoći je uskočila i Općina.
Na obroncima Šamarice, kilometrima udaljenima od civilizacije i prve trgovine, za sedmeročlanu obitelj Maljković iz Gornje Stupnice pokraj Dvora preživljavanje svakog dana pravi je izazov. S 1500 kuna dječjeg doplatka i bakine mirovine nemoguće je pokriti osnovne životne potrebe.

I da nevolja u siromaštvu ne dolazi sama, pobrinula se priroda. Naime, nedavno je obitelji uginula krava koja im je, uz nešto obrađene zemlje, bila najvažniji izvor hrane.

Dobri ljudi, članovi Udruge veterana 145. brigade iz Zagreba, potaknuti tužnom pričom obitelji Maljković, kažu, nisu mogli mirno sjediti i gledati, već su djelovali. Skupili su novac i Maljkovićima kupili kravu.

Veterani su prikupili 9 tisuća kuna, pronašli i kupili steonu kravu koja će Maljkovićima osigurati egzistenciju na dulje. S pomoći je uskočila i Općina.

- 145. je osigurala veći dio novca. Mi ćemo odraditi tehnički posao, kravu ćemo iz Kukuruzara dopremiti do Dvora i mali dio novca ćemo osigurati kao razliku koja se pojavila, kaže Nikola Arbutina, načelnik općine Dvor.

A Željko Radovanović, predsjednik Udruge veterana 145. brigade HV-a iz Zagreba, otkriva kako su donirali i računala osnovnoj školi i kemijske WC-e nogometnom klubu na području Kostajnice za vrijeme poplava i tako dalje. S humanitarnim će akcijama i pomaganjem, kažu, nastaviti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!