07:59 / 26.04.2018.

Autor: B.S.LJ./Hina

VIDEO: Bandić izviždan prilikom dolaska u Skupštinu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je, dolazeći na skupštinsku sjednicu, prošao pored prosvjednika-
Plan gospodarenja otpadom danas se našao na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine. Ispred zgrade skupštine prosvjedovali su građani i udruge, a došli su ih podržati saborski zastupnici SDP-a, Mosta i Živog zida - Gordan Maras, Nikola Grmoja, Marko Sladoljev i Branimir Bunjac.

Stotinjak građana i predstavnika udruga prosvjedovali su protiv Prijedloga plana gospodarenja otpadom. Prosvjednici su istaknuli mnoge transparente na kojima je između ostaloga pisalo: "Dioksini nisu vitamini", "Stavi pravu stav na pravo mjesto u Remetinec", "Nećete razbojnici - Resnik", "805 godina Resnika", "Kad lopovi ruke slože sve se muljati može", "Gdje je USKOK?", "UZOR neće stati", "Zajedno protiv zagrebačkog i svih centara za smeće", "Gazda prestani 'delat'", "Zagrebe probudi se!", "Dosta nam je laži", "Uz Božju pomoć oduprimo se zlu!!!", "Zdravlje nije biznis", "Ne trujte nam budućnost", "Odlučno ne kompostani".

Marko Košak iz Zelene akcije novinarima je izjavio da se udruga protivi predloženom Planu gospodarenja otpadom Grada Zagreba jer neće donijeti dovoljno pomaka kojima bi se unaprijedio sustav gospodarenja otpadom. Branka Genzić-Horvat iz udruge za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, gdje bi se trebao graditi centar za gospodarenja otpadom Zagreba i Zagrebačke županije, rekla je da se dugi niz godina bore protiv lošeg koncepta gospodarenja, odnosno, kako je rekla, negospodarenja otpadom u Zagrebu, baziranog na mega centru u kojem je predviđena već davnih godina izgradnja spalionice, koja je, kaže, sada dobila novo ime "energana". Lucija Račić iz Udruge Eko 2000 iz Podsuseda rekla je da su stanovnici Podsuseda i zapadnog dijela grada rekli jasno i glasno "ne" predloženom Planu gospodarenja otpadom grada Zagreba te da to potvrđuju sa 7753 potpisa na peticiji.

Gospodarenje otpadom - žustra rasprava u Studiju 4

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je, dolazeći na skupštinsku sjednicu, prošao pored prosvjednika koji su ga dočekali glasnim zvižducima i povicima negodovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!