13:41 / 09.04.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: HRT ekskluzivno - evo kako leti F-16 Barak

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Zapovjednik 91. zrakoplovne baze, pilot HRZ-a pukovnik Željko Ninić ostvario je prvi let u dvosjedu izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F-16 "Barak".
Zapovjednik 91. zrakoplovne baze, pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Željko Ninić u ponedjeljak, 9. travnja 2018, godine ostvario je prvi let u dvosjedu izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F-16 "Barak", izvijestili su iz MORH-a. Let je obavljen jutros u bazi Ramat David na sjeveru Izraela.Dojmove ovog leta pukovnik Željko Ninić je opisao riječima: "Kada bih mogao poželjeti bolje dobro jutro nego danas, teško bi ga poželio. Imati priliku kao pilot probati drugi tip aviona osim onog kojeg letite uvijek je izazov, a u ovoj situaciji probati avion koji je na korak do dolaska u Hrvatsku bila je prilika koja se vjerujem pruža jednom u životu" istaknuo je te naglasio "Barak je čudo od aviona.

U Izraelu je bila i ekipa HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!