16:03 / 06.04.2018.

Autor: HRT

VIDEO: Hrvatski Escobar Stjepan Prnjat izručen Hrvatskoj

Foto: MUP

Foto: MUP

Foto: - / -

Stjepan Prnjat, osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, u petak je, prema neslužbenim informacijama, izručen iz Slovenije gdje je prije uhićen.
Stjepan Prnjat, osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, u petak je temeljem Eropskog uhidbenog naloga izručen Hrvatskoj iz Slovenije. "Tijekom današnjeg dana djelatnici Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku suradnju uspješno su realizirali predaju 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku.

Osoba je predana temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je izdao Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u svrhu vođenja kaznenog postupka za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Osoba je prepraćena u nadležni zatvor", izvijestili su iz MUP-a.Prnjat (48) hrvatski je državljanin uhićen 8. ožujka u Ljubljani tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana. U akciji je uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

"