11:09 / 10.06.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: Kamere snimile incident - požar buknuo izvan C.I.O.S.-a?

Požar u Ciosu u Jankomiru, foto: Marko Prpic/PIXSELL

Požar u Ciosu u Jankomiru, foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Požar koji je jučer buknuo u centru za reciklažu C.I.O.S. grupe tijekom noći je ugašen. U intervenciji je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila i čak 98 vatrogasaca.
Tijekom noći ugašen je požar koji je jučer buknuo u centru za reciklažu C.I.O.S. grupe. Interveniralo je 98 vatrogasaca s 26 vozila. Na lokaciji još dežuraju tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom, a izgorjelo područje osigurava policija. Djelatnici zavoda Dr. Andrija Štampar mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici, priopćeno je iz C.I.O.S.-a.

Uprava C.I.O.S.-a izvijestila je da su nadzorne kamere snimile početak incidenta. Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju, navodi se u priopćenju. Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične onima u svibnju prošle godine kada je požar buknuo oko 20 sati na neradni dan, a za koji CE-ZA-R još nije primio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima njegova nastanka.Uprava C.I.O.S. grupe zahvalila je svima koji su bili uključeni u gašenje. Ističe kako je poduzeto sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima. U požaru nije bilo žrtava. Jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen, a među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih. U požaru nisu stradala postrojenja niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna. Izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici te dio ograde reciklažnog centra, navela je voditeljica ureda Uprave C.I.O.S.-a Tajana Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!