13:54 / 07.11.2018.

Autor: B.B./B.S.LJ./HRT

VIDEO: Kod odmorišta Draganić detaljni pregledi vozila

Foto: Borko Brunović

Foto: Borko Brunović

Foto: - / -

Neslužbeno doznajemo da je u jednom kamionu pronađeno pet ilegalnih migranata, koje je policija uhitila. Uhićen je i muškarac koji je htio izbjeći kontrolu policije.
Kod benzinske crpke Draganić danas su od 10 sati ujutro do 15 popodne trajali detaljni pregledi vozila, koje su među ostalima vršili policija i carinici. Neslužbeno doznajemo da je u jednom kamionu pronađeno pet ilegalnih migranata, koje je policija uhitila. Uhićen je i muškarac koji je htio izbjeći kontrolu policije.Na pitanje je li akcija usmjerena protiv nekoga konkretno, Jura Pavlinić, voditelj službe policije PU Karlovačke našoj ekipi na terenu odgovorio je da PU Karlovačka provodi preventivno-represivnu aktivnost nadzora sudionika u prometu na autocesti A1, u smjeru kretanja Zagreb-Karlovac i da to nije novina te da takve aktivnosti policija na autocesti redovito provodi.

Sličnu akciju odrađivali su, kaže, i prije 15-ak dana. To čine 3-4 puta godišnje, ovisno o procjeni. "I mogu vam reći da su nam za sada u svim tim aktivnostima rezultati više nego odlični",  rekao je.

Bez puno ulaženja u detalje, kaže nam da su meta pojedinci koji se bave nedozvoljenim radnjama. Na terenu su, osim policije i carinika, bili i šumarska inspekcija, kao i veterinarska.

Dok je današnja akcija trajala, promet je preusmjeren s autoceste kako bi se smanjila brzinu kretanja, rekao je.

Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard za HRT  je također izjavila kako nije riječ ni o čemu neuobičajenom te da ne treba dizati paniku. Kontrolu poput ove današnje imali su, ponavlja i ona, i prošli mjesec. Provode ju "u cilju podizanja opće razine sigurnosti, preveniranja i sprečavanja činjenja prekršaja kaznenih djela ili bilo kakvih drugih kažnjivih radnji", kaže nam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!