15:43 / 04.06.2019.

Autor: M.Š./HRT

[VIDEO] Krijumčar nakon bijega zabio se u policijsku blokadu na Lučkom

Foto: PU Zagrebačka

Foto: PU Zagrebačka

Foto: - / -

Policijski timovi u vozilima zvučnim i svjetlosnim znakovima pokušali su zaustaviti kombi, na što se vozač oglušio, naglo povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba.
U ponedjeljak 3. lipnja 2019., nekoliko minuta prije ponoći, policijski službenici koji pojačano postupaju na suzbijanju kriminaliteta krijumčarenja ljudi pratili su na autocesti A1 u blizini odmorišta Janjče kombi vozilo marke Citroen Jumper zagrebačkih registracijskih oznaka za koje su sumnjali da se koristi za počinjenje kaznenog djela, odnosno krijumčarenje ljudi.

Policijski timovi u vozilima zvučnim i svjetlosnim znakovima pokušali su zaustaviti kombi, na što se vozač oglušio, naglo povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba, pri čemu je nekoliko puta pokušao izgurati policijsko vozilo s kolnika.

Vodeći brigu o sigurnosti drugih sudionika u prometu, policijski timovi počinju potjeru za vozilom. S obzirom na to da se vozač Jumpera nije zaustavljao, na naplatnim kućicama Lučko stvoreni su uvjeti za sigurno postavljanje blokade vozilima, što su policijski službenici i učinili.

Došavši do naplatnih kućica Lučko dvadeset minuta od početka potjere, vozač Jumpera prvo je kombijem probio rampu te se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila, što ga je u konačnici onemogućilo u nastavku vožnje, odnosno bježanju. Uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je uhićen te je utvrđeno da je riječ o 31-godišnjem državljaninu Srbije. 

U tovarnom prostoru Jumpera policijski službenici pronašli su 33 osobe, najvjerojatnije nezakonite migrante, koji nisu ozlijeđeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status boravka u Republici Hrvatskoj. 

Vozaču Jumpera liječnička je pomoć pružena u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U potjeri su sudjelovali policijski službenici posebne operativne skupine Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke. Nitko od njih nije ozlijeđen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom oštećena su dva policijska vozila, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!