18:54 / 15.07.2018.

Autor: HRT

VIDEO: Ludnica na trgu bana Jelačića

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Očekuje se da bi poslije 15 sati zrakoplov s reprezentacijom trebao sletjeti u Zagreb.
Navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva s navijačkim rekvizitima, pjevajući navijačke i domoljubne pjesme, okupirali su Trg bana Jelačića kako bi dočekali Vatrene, osvajače srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Oni bi na središnji gradski trg, kako je najavljeno, trebali stići navijačkim autobusom poslije 15 sati.Na Trgu oko pozornice nalazi se više stotina navijača u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, a i dalje pristižu iz okolnih ulica, gdje ih dočekuje spomenik banu Josipu Jelačiću zaogrnut plaštem s crveno-bijelim kvadratićima.Vatrene će na trgu dočekati skupina Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme, kako je najavljeno, u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona koji se već pripremaju. Tijekom slavlja očekuje se prelet akroskupine "Krila Oluje".Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a redatelj Krešo Dolenčić najavio je još neka iznenađenja.

Otvoreni autobus s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira-Zagrebačka ulica-Ulica Savezne Republike Njemačke-Avenija Dubrovnik-Avenija Većeslava Holjevca-Most slobode- Ulica Hrvatske bratske zajednice-Ulica grada Vukovara-Savska cesta-Rooseveltov trg-Trg Republike Hrvatske-Frankopanska ulica-Ilica-Trg bana Josipa Jelačića.

Radi što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače besplatno prevoziti do Glavnog kolodvora.

Pozivaju se građani, navijači i ljubitelji nogometa da Vatrene dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček.

Slavila je Hrvatska dugo u noć uspjeh hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu. No tu nije kraj jer se danas očekuju tisuće ljudi na njihovu spektakularnom dočeku.

Posebna Zabivaka u povodu dočeka reprezentacije

U čast hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji odlukom gradonačelnika Milana Bandića javni će prijevoz u Zagrebu cijeli ponedjeljak biti besplatan.

HŽ Putnički prijevoz u ponedjeljak svim putnicima odobrava 50% popusta na jednosmjerna i povratna putovanja iz bilo kojeg grada ili mjesta do Zagreba.

Hrvatska radiotelevizija će na Prvom programu (HRT-HTV1) izravno prenositi povratak hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kao i veliko slavlje koje se povodom jednog od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha priprema na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!