09:39 / 17.11.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: Na putu prema Gradu Heroju

-

-

Foto: - / -

U Koloni sjećanja sutra u Vukovaru bit će cijela Hrvatska. Neki su krenuli pješke, neki biciklima i motociklima.
U Koloni sjećanja sutra u Vukovaru bit će cijela Hrvatska. Neki su krenuli pješke, neki biciklima i motociklima - kako bi odali počast svim žrtvama grada heroja. 
 
- U Vukovar krenuli biciklisti iz Zagreba i motociklisti iz Prevlake

Osječko-baranjska i osječka podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i ove godine organiziraju Memorijalno hodočašće Osijek-Vukovar. U ponoć počinje 46 kilometara dug mimohod prema Vukovaru, gdje će se hodočasnici sutra priključiti koloni sjećanja. Na prvo hodočašće 2003. krenulo je 20-ak, a ove će godine biti 800 hodočasnika, među kojima mnogo mladih, učenika i studenata - najavili su predsjednik osječkog ogranka Hrvatske udruge dragovoljaca Domovinskog rata Zdravko Nalio i organizatorica učenika i studenata Gabrijala Poslon.

Dvadesetsedmero policajaca, branitelja i rekreativaca zaputilo se rano jutros biciklima iz Virovitice put 163 km udaljenog Vukovara kako bi biciklističkim maratonom u povodu obilježavanja dana sjećanja na Vukovar odali počast svim žrtvama grada heroja. Organizatori maratona su Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije te Policijska uprava, a uz njihove članove u vožnji sudjeluju i članovi biciklističkih klubova iz Virovitice, Slatine i Orahovice.

Osamdesetak dragovoljaca i veterana HVO-a, ratnih vojnih invalida, djeca poginulih i živih branitelja iz općina Orašja i Domaljevac-Šamca krenuli su jučer prema Vukovaru kako bi se poklonili žrtvama i braniteljima iz RH i BiH. U gradovima i općinama u Hrvatskoj položit će vijence i zapaliti svijeće, a uoči polaska poklonili su se i žrtvama kod Spomen obilježja u Orašju.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!