VIDEO: Ovako vježbaju najbolji - agenti čuvari VIP osoba

31.03.2018.

17:42

Autor: O.R./D.M./HRT

default error photo
Prijetnju prepoznaju u sekundi. Spremno skaču pred metak i na kocku stavljaju vlastiti život. Nevjerojatno su usklađeni, a za to godinama treniraju.
Uprava za posebne poslove sigurnosti. Pod tim, na prvu pretjerano birokratiziranim nazivom, kriju se najbolji od najboljih - agenti Ministarstva unutarnjih poslova, zaduženi za sigurnost važnih osoba, hrvatskih i stranih državnih dužnosnika. Savršeno kooridinirani i disciplinirani, samozatajni - izazivaju strahopoštovanje. Ekipa HRT-a jedina je bila na njihovoj taktičnoj vježbi.

U njihov tim dolaze najbolji od najboljih - uglavnom specijalci i pripadnici interventne policije. Prijetnju prepoznaju u sekundi. Spremno skaču pred metak i na kocku stavljaju vlastiti život. Nevjerojatno su usklađeni, a za to godinama treniraju. Prepoznati su i u svijetu. "Posebno im je rejting podiglo osiguranje četvrtog posjeta Svetog Oca Hrvatskoj, posjet američkog predsjednika, cijelog niza dužnosnika. Samo prošle godine Hrvatsku je posjetilo preko 28 šefova država", kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Godina 2020., kada Hrvatska bude predsjedala Vijećem EU-a, za njih će biti poseban izazov. A za taj se zadatak već odavno spremaju. Pogledajte kako!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!