14:29 / 27.11.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: Policija dobila 60 novih vozila za nadzor granice

-

-

Foto: - / -

Granična policija od danas raspolaže sa 60 novih terenskih vozila vrijednih 12,6 milijuna kuna. 75 posto sredstava za njihovu nabavu osigurano je iz europskih fondova.
Granična policija od danas raspolaže sa 60 novih terenskih vozila vrijednih 12,6 milijuna kuna. 75 posto sredstava za njihovu nabavu osigurano je iz europskih fondova. Na primopredaji vozila u Policijskoj akademiji istaknuto je da je samo ove godine za opremanje policije iz EU fondova povučeno više od 50 milijuna eura.

Božinović je kazao da nova vozila znače puno za učinkovitost naše granične policije koja od ilegalnih migracija štiti hrvatsku granicu, ali i vanjsku granicu EU. Istaknuo je da je nabava vrijedna 12,6 milijuna kuna, od čega je 75 posto povučeno iz europskog fonda za unutarnju sigurnost."To je filozofija MUP-a u ovom sazivu da što više opreme nabavimo iz europskih fondova. Ove godine samo kada je u pitanju opremanje policije smo povukli i potpisali ugovora za više od 50 milijuna eura", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Dodao je da se ta brojka penje na 80 milijuna eura, ako se pribroji i oprema za vatrogasce, HGSS i Crveni križ.

Na novinarsko pitanje o trenutnom stanju na granici Božinović je rekao da granična policija 24 sata dnevno sprječava ilegalne migracije i to radi vrlo uspješno. "Stanje je nešto manjeg pritiska, ali mi se ne zavaravamo. To je ipak prije svega posljedica vremenskih uvjeta. Sada je hladnije vrijeme, međutim, hrvatska policija prati situaciju, reagira vrlo promptno, a uz ovakvu opremu će se njezina reakcija i mobilnost dodatno pojačati", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!