VIDEO: Poplave u Zagrebu, voda i u Klaićevoj

26.07.2020.

20:20

Autor: HRT

default error photo
Poplavljeni su podrumi, podvožnjak u Selskoj zatvoren je za promet. Vatrogasci su imali 40-ak intervencija, najviše u Ilici, Frankopanskoj i na Črnomercu.
Zagreb i okolicu zahvatilo je novo nevrijeme, praćeno obilnim pljuskom i jakim vjetrom, pa i tučom. Iako je bilo znatno slabije nego ono prije dva dana - ponovno jednaki problemi.

Vatrogasci su imali 40-ak intervencija, najviše na području Ilice, Frankopanske i Črnomerca. Poplavljeni su podrumi, podvožnjak u Selskoj zatvoren je za promet, a voda je ponovno ušla u prostorije dječje bolnice u Klaićevoj.- Nisam jedini, puno nas je ovdje nastradalo. Danas je sve pospremljeno. Dva dana ista stvar. To je globalni problem i više nemam živaca. Kome reći da se to riješi već jedanput. Ja to ne znam, govori Nened Cindrić kojemu je stan poplavljen drugi put.- Problem je što su priključci svih zgrada na kanalizaciju preniski. Kad su građeni, nisu iznad bile onolike zgrade, bili su vrtovi i kiše su išle u zemlju. Sad sve vode idu u oborinski kanal i nivo vode u kanalu je viši od priključaka. Kad sam to rekla kanalizaciji - rekli su mi da to mi moramo platiti, kaže Marica Božinović.Nakon što je u petak snažno nevrijeme pogodilo Zagreb, a posljedice i štete se još zbrajaju, u nedjelju je uslijedio novi val nevremena. U kratkom vremenu palo jako puno kiše što je uzrokovalo probleme na zagrebačkim prometnicama. U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Uz slab, povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodnevna temperatura bit će između 29 i 31 °C.

Podjednaka će najviša temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme. Umjerenog razvoja oblaka bit će na krajnjem sjeverozapadu, uz vrlo malu vjerojatnost za poneki pljusak.

Vremenska prognoza: Stiže stabilnije vrijeme

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!