14:51 / 07.02.2018.

Autor: HRT

[VIDEO] Predsjednica nagradila najbolje vojnike i dočasnike

-

-

Foto: - / -

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je najbolje vojnike i dočasnike u 2017. godini.
Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je najbolje vojnike i dočasnike u 2017. godini.

Poručila im je da želi da i dalje budu oslonac Domovini te im uručila prigodne poklone. Uručila je i jednu medalju za iznimni pothvat i iskazanu visoku požrtvovnost prilikom spašavanja ljudskog života i imovine pozornici Antoniji Sadiković.

U svom govoru poručila je kako Hrvatska kao punopravna članica NATO saveza i Europske unije ima odgovorne zadaće u potpori miru i sigurnosti. Podsjetila je na više od 400 pripadnika Hrvatske vojske koji sudjeluju u međunarodnim misijama i operacijama potpore miru. Sve veća nestabilnost u svijetu upućuje na stalni razvoj sposobnosti oružanih snaga, kazala je, poručivši vojnicima kako njihova zadaća neće biti nimalo jednostavna.

"Hrvatski vojnik uvijek je bio ime za hrabrost, viteštvo i odanost Domovini, a posebice u Domovinskom ratu. Držim kako se u mnogočemu možemo ugledati na postignuća iz Domovinskog rata, a najviše bi nas trebala motivirati njegova najveća vrijednost: hrvatsko zajedništvo", poručila je Predsjednica, dodajući da se nada kako će vojnici zadržati motivaciju za zaštitu Domovine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!