15:07 / 17.04.2020.

Autor: V.K./S.M./I.Z./A.A./HRT

[VIDEO] Protiv Milana Bandića opet bubnjali na balkonima

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve građanke i građane Zagreba da izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je!
Stanovnici Zagreba u različitim dijelovima grada u 19 sati s prozora i balkona svojih domova "lupali su loncima" i na taj način po drugi put prosvjedovali protiv gradonačelnika Milana Bandića, poručivši mu "Dosta je". 

Novi prosvjed protiv Bandića na prozorima i balkonima 17. travnja
Balkonski prosvjed protiv Bandića 

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove. Istaknule su kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga Gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Udruge su pozvale građane da izraze nezadovoljstvo i zatraže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja, te da obnova zgrada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštovati njihove zahtjeve.

U Zapruđu je to bilo ovako:

A lupalo se i trubilo i na Črnomercu: 


Jedan od sudionika prosvjeda bio je i predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević koji je kazao da protiv Bandića ne mogu prosvjedovati na Trgu bana Jelačića zbog mjera oko koronavirusa. Stoga žele bučiti na svojim balkonima i prozorima što god Bandić i policija mislili o tom "remećenju javnog reda i mira". Dodao je da lupaju loncima protiv Bandića 'ne samo da on shvati da je gotov, već da to prihvati i HDZ te da ih se prisili da konačno razvrgnu interesnu koaliciju s njim i prestanu ga štititi'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!