20:37 / 29.10.2020.

Autor: Zrinka Perić/Dnevnik/HRT

VIDEO: Šetnja vukovarskim Vodotornjem

-

-

Foto: - / -

Bili smo na generalnoj probi svečanog otvaranja vukovarskog Vodotornja.
Sutra se svečano otvara vukovarski Vodotoranj. Svečano otvorenje moći će se pratiti na internetskim stranicama i putem društvenih mreža Grada Vukovara. A mi smo bili na generalnoj probi.

Na otvorenju bit će izveden prigodni program, a tijekom izvođenja himne zastavu će na vrh tornja podignuti obitelji dvojice branitelja koji su ratnih devedesetih hrvatsku zastavu na toranj podizali pod kišom granata, svaki dan.

Obnova Vodotornja stajala je 46 milijuna kuna. Taj novac skupilo je gotovo 7 tisuća Hrvata iz domovine i inozemstva. Vukovarci su jedva dočekali obnovu Vodotornja, on je za njih simbol pobjede i novog života. 

Objekt Vodotornja sadržava memorijalne stube, memorijalnu sobu i vidikovac te će se u njemu u istome trenutku moći nalaziti najviše 70 osoba. Pokraj Vodotornja nalaze se amfiteatar sa 100 sjedećih mjesta, dječje igralište i kafić, a obavljen je i hortikulturalni zahvat oko prostora Vodotornja.

Prvi posjetitelji će se tornjem moći prošetati od subote uz stroge epidemiološke mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!