09:07 / 23.01.2020.

Autor: Toni Pajkin/HRT

[VIDEO] Spasili ženu i njezin automobil od pada u more!

Foto: Marko Drmic/PIXSELL

Foto: Marko Drmic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pukom srećom automobil nije završio u moru, što je za osobe u vozilu mogla biti potencijalno pogibeljna situacija, posebice u ovo zimsko vrijeme.
Rano jutros prometna nesreća o kojoj slika govori više nego tisuću riječi. Uslijedila je spektakularna akcija spašavanja i brza intervencija zadarskih vatrogasaca kojima je spriječeno da žena i vozilo padnu u more na Trpimirovoj obali u blizini Staračkog doma.

Jutro sigurno nije dobro počelo za vozačicu Nissana. Na zavoju u zadarskoj uvali Draženica vozačica je izgubila kontrolu nad vozilom i u pokušaju da ispravi volan zamalo završila u moru. Srećom, automobil se zaustavio na drvenom molu. No svako pomicanje prijetilo je padom u more.

Gospođa je nazvala supruga, stajala je mirno da izbjegne pad i čekala da spasioci stignu i krenu u akciju.

U 20-ak minuta vatrogasci su odradili sve. Osigurali su automobil postavivši potporanj u more, a zatim kroz prozorske otvore provukli sajlu i zakvačili je za kran dizalice te tako stabilizirali automobil.

Nakon toga žena je izišla iz vozila, poljubila je supruga i odahnula. Kratko se zadržala u vozilu Hitne pomoći, na preventivnom pregledu. No kad je izišla, više je puta ponovila: "Sva se tresem, još me drži!"

Kako se ne bi tresla nakon onoga što je proživjela u ovo maglovito jutro u Drošanjici.

Suprug je na kraju akcije spašavanja na novinarsko pitanje o tome što se dogodilo, odgovorio: "A ništa. Žena je krivo parkirala."

Bravo za oboje, ostali su pribrani do kraja. Ni na koji način, za razliku od nas koji smo obavljali novinarski posao i radoznalaca, nisu ometali spašavanje, a na kraju su bili raspoloženi i za malo šale na svoj račun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!