19:59 / 21.06.2018.

Autor: Tanja Renko/D.M./HRT

VIDEO: Stiže nevrijeme koje može biti i vrlo opasno

-

-

Foto: - / -

Osim na lokalno jača nevremena i obilnu kišu, ponajprije na zapadu, upozoravamo i na vrlo jak vjetar, ne samo na moru. Svakako treba računati i na ograničenja u prometu.
Noćas stiže promjena vremena: pad temperature, pljuskovi i grmljavina i olujni vjetar. Meteoalarm dijelove je zemlje 'obojio' u crveno, što znači da stiže nevrijeme koje može biti i vrlo opasno.

Preko naših će se krajeva sutra premještati frontalni poremećaj s kojim će stići osjetno hladniji zrak. Taj hladan zrak doći će na prethodno ugrijanu podlogu pa već do ponoći jačih pljuskova pa i nevremena može biti u najsjevernijim kopnenim predjelima, a zatim i drugdje.

Za sutra je Državni hidrometeorološki zavod izdao niz upozorenja. Osim na lokalno jača nevremena i obilnu kišu, ponajprije na zapadu zemlje, upozoravam i na često jak i vrlo jak vjetar, i to ne samo na moru. Svakako treba računati i na ograničenja u prometu te pripaziti na predmete koje vjetar može nositi. Više o vremenskoj prognozi pogledajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!