12:22 / 09.11.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: U krovu hladnjače pronađeno oko 280 kg marihuane

-

-

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska policija jučer je s djelatnicima carine na MCGP Tovarnik pronašla oko 280 kilograma marihuane u teretnom vozilu.
Nakon što je zagrebačka policija 2. studenog na parkiralištu u ulici Klin u Zagrebu zatekla kamion hladnjaču beogradske registarske oznake s više od 90 kilograma marihuane, vukovarsko-srijemska policija jučer je s djelatnicima carine na MCGP Tovarnik pronašla još oko 280 kilograma marihuane u teretnom vozilu, objavio je MUP.

Naime, 8. studenog, oko 1.50 na MCGP Tovarnik došlo je teretno vozilo srbijanske registarske oznake, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije. Djelatnici carinske mobilne jedinice i policije pregledom su utvrdili da se na krovu hladnjače nalaze preinake koje upućuju na to da se u krovnom prostoru nalaze paketi s marihuanom.

Prema nalogu Županijskog suda u Vukovaru, obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa marihuane, ukupne mase 280 kg. Srbijanski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan Državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „u sastavu zločinačkog udruživanja" u vezi s kaznenim djelom „neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Pogledajte snimke koje je objavio MUP: 

"