12:52 / 09.06.2018.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: U Požegi prisegnuo 22. naraštaj ročnika i ročnica

-

-

Foto: - / -

Od uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008., zaključno s 21. naraštajem, obuku je završilo 7339 kandidata, od toga 849 žena.
U požeškom Središtu za temeljnu obuku prisegnuo je 22. naraštaj ročnika i ročnica. Od njih 171, 29 je žena.

Nakon polaganja prisege, ročnicima se obratio ministar Damir Krstičević. Poručio je kako je iznimno ponosan kada vidi mlade osobe koji pristupaju Hrvatskoj vojsci te istaknuo da su oni nasljednici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. "Oni danas vode Hrvatsku vojsku u budućnost, u nove izazove", dodao je. Pozvao je sve zainteresirane da se pridruže velikoj obitelji Hrvatske vojske koja će im, kaže, pružiti sigurno zaposlenje, dobra materijalna prava i mogućnost napredovanja.

Obuka ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavnju traje 40 dana i provodi se u Požegi te na vojnom poligonu Gašinci. Svi će oni stečeno znanje i vještine nakon temeljne i specijalističke obuke moći usavršiti i kao profesionalni vojnici. Od uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008., zaključno s 21. naraštajem, obuku je završilo 7339 kandidata, od toga 849 žena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!