21:22 / 21.01.2020.

Autor: HRT

VIDEO: U Zagrebu se zapalio stan, osam opožareno

Foto: Tatjana Kanceljak/HRT

Foto: Tatjana Kanceljak/HRT

Foto: - / HRT

Na mjestu je događaja hitna pomoć i nekoliko vatrogasnih vozila.
Ugašen je veliki požar koji je buknuo oko 20.40 u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je da je opožareno osam stanova. Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

U izvješću PU zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade. Požar se prema stanovima širio preko pročelja, a bilo je zahvaćeno oko 400 četvornih metara krovišta.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od djelatnika Hitne pomoći.

Svjedoci tvrde kako se požar proširio iz jednog stana te da je buktinja brzo napredovala.

-  Vidjeli smo da je buknuo požar u jednom stanu i on se enormnom brzinom proširio na ostale stanove. Stanovi su izgorjeli, ali se još uvijek ne zna što je razlog. Navodno je grijalica ostala upaljena, rekla je stanarka zgrade Marijana.

- Vidjeli smo vatrogasce i vozila pa smo izašli van. Vatrogasci nisu mogli proći zbog parkiranih vozila. Strašno je gdje se sve ljudi parkiraju. Vatra je jako brzo išla po krovištu, rekli su stanari susjedne zgrade.

- Došao je samo jedan kran za gašenje, zato što je drugi bio na intervenciji. 62 milijuna kuna daju za vrećice, a samo su dva krana za vrećice. Da su bila dva krana, takva šteta ne bi nastala. Za to bi netko trebao odgovarati, naglasio je stanar Gotovčeve ulice.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 20.42 zaprimila je dojavu o požaru stana u ulici Jakova Gotovca 6. Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Na terenu su uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. 

Uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida.

Još jedan požar buknuo je večeras u Zagrebu, a riječ je o kontejneru tekstila u ulici Pod zidom kraj Dolca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!