08:28 / 18.03.2019.

Autor: HRT

VIDEO: Vježba evakuacije veleposlanstva SAD-a

-

-

Foto: - / -

Američko veleposlanstvo održalo je godišnju vježbu u kojoj su sudjelovali pripadnici Uprave za posebne poslove sigurnosti i Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova RH.
Američko veleposlanstvo održalo je godišnju vježbu u kojoj su sudjelovali pripadnici Uprave za posebne poslove sigurnosti i Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Vježba je simulirala kriznu situaciju izazvanu prirodnim nepogodama ili drugu kriznu situaciju tijekom koje je trebalo evakuirati osoblje veleposlanstva uz pomoć zračnih snaga. Vježba se održala na nekoliko lokacija u i oko Zagreba. Oko 50 dobrovoljaca Veleposlanstva je simuliralo evakuaciju.

Veleposlanstva i konzulati Sjedinjenih Država diljem svijeta obavezni su provoditi godišnje vježbe za upravljanje kriznim situacijama, kako bi zaposlenici bili spremni za prirodne nepogode ili ostale krizne situacije.

Ove se vježbe obično provode kroz manje vježbe unutar veleposlanstava i konzulata. Međutim, snažni bilateralni odnosi i suradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Republike Hrvatske stvaraju jedinstvenu mogućnost provedbe zajedničke, velike simulacijske vježbe za upravljanje kriznim situacijama u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!