13:37 / 13.02.2020.

Autor: M.Š./HRT

[VIDEO] Zamalo fizički obračun u Saboru

-

-

Foto: - / -

U Saboru je tijekom rasprave zamalo došlo do fizičkog obračuna između nezavisnog Željka Glasnovića i Željka Lenarta iz HSS-a.
U Saboru je tijekom rasprave zamalo došlo do fizičkog obračuna između nezavisnog Željka Glasnovića i Željka Lenarta iz HSS-a.

Tijekom svojeg izlaganja Željko Glasnović osvrnuo se na pitanje korupcije u Hrvatskoj. Žestoko je kritizirao i HRT i emisije koje se prikazuju. Kaže da je riječ o cenzuri i prividu demokracije. Potom je "raspalio" i po situaciji u državi.

- Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?, upitao je Glasnović, a zatim se žestoko obrušio na Željka Lenarta iz HSS-a koji mu je nešto dobacio iz saborske klupe.

- Dobro prijatelju, dobro znam, smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si kameleon i gnjida.

Lenart je nakon Glasnovićeva izlaganja rekao da je riječ o povredi Poslovnika.

- Povrijeđen je članak 238. Gospodin Glasnović mene vrijeđa kao zastupnika. U mojoj obitelji nitko nije bio u partiji, ali nismo niti pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. Vi držite moralne propovijedi.

Na to mu je Glasnović počeo dobacivati da je majmun te ustao iz klupe i gotovo fizički na njega nasrnuo. Cijelu je situaciju nastojao smiriti Miro Bulj.

Potom je predsjedatelj Furio Radin zamolio saborsku stražu da razdvoji zastupnike.

Glasnović se zatim vratio u klupu.

- Gospodine Glasnoviću, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor. Sjednite, prekinimo s time, poručio mu je Radin.

U nastavku pogledajte snimku cijeloga događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!