Zaplijenjeno 17 tona duhana, uhićena dvojica muškaraca

13.12.2021.

10:09

Autor: HRT

Velika zapljena duhana

Velika zapljena duhana

Foto: PU zagrebačka / HRT

Policija je u Zagrebu uhitila dvojicu muškaraca u dobi od 53 i 54 godine i oduzela im gotovo 17 tona duhana namijenjenog nezakonitoj prodaji. Taj su duhan kupili na ilegalnom tržištu i zatim pohranili u skladištu u Ulici Rudolfa Kolaka iz kojeg su ga kombijima prevozili na razne lokacije radi prodaje. U zajedničkoj akciji policijskih i carinskih službenika uhićeni su baš u trenutku dok su utovarivali duhan u vozila.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i službenicima Carinske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 54-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. 

Sumnja se da su za sada neutvrđenog dana, s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, na nezakonitom tržištu kupili veliku količinu duhana u listu bez dokumentacije o porijeklu, a koji su potom pohranjivali u skladištu u Ulici Rudolfa Kolaka i prevozili kombi vozilima na razne lokacije radi daljnje prodaje na nezakonitom tržištu.

Daljnji koraci poduzeti su kroz zajedničko postupanje policijskih i carinskih službenika koji su obavili provjeru skladišnog prostora, gdje su zatekli dvojicu muškaraca starosti 53 i 54 godine na samom utovaru duhana u kombi vozilo ispred tog prostora. U tom trenutku započelo je konkretno postupanje kroz njihovo uhićenje, pretragu skladišnog prostora, a ujedno i dvaju kombi vozila koja su se nalazila ispred skladišta.

Rezultat navedene pretrage je pronalazak 16.923 kg duhana u listu pakiranog u ukupno 140 kartonskih kutija te 0,5 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 10 paketića, sve bez odgovarajućih markica Ministarstva financija. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!