11:36 / 13.04.2018.

Autor: D.M./Hina

VIDEO: 'Zastupnik Panj' izazvao 'Briselskog ćatu' i Jandrokovića

-

-

Foto: - / -

Miro Bulj u raspravi o izvješću ustvrdio je kako bi Hrvatska trebala preispitati svoje članstvo u EU-u, a Vladu optužio da služi Bruxellesu naštetu hrvatskih građana.
Premijer Andrej Plenković zastupnicima je podnio izvješće o sastancima Europskoga vijeća održanima u Bruxellesu 22. i 23. ožujka 2018. Miro Bulj u raspravi o izvješću ustvrdio je kako bi Hrvatska trebala preispitati svoje članstvo u EU-u.

"U blagajnu EU-a uplatili smo od 3 do 4 milijarde eura, a dosad smo certificirali oko 3 posto sredstava. Mi servisiramo EU na štetu hrvatskih građana. Jeste li se očitovali o demografskoj krizi, poljoprivredi, brodogradnji ili ZERP-u? Kad ćete početi voditi suverenističku politiku, a prestati biti 'briselski ćato'?, upitao je Miro Bulj premijera. Plenković mu je odgovorio: "Zahvaljujem, zastupniče Panj, pardon, Bulj. Pala mi je na pamet serija 'Čovik i po'. Kad god vi nastupate, neodoljivo me podsjećate na Franju", rekao je Plenković Bulju. "Vlada i ja čvrsto zastupamo hrvatske nacionalne interese. To što vi u vašu retoriku ubacujete da ste vi suverenisti - ili ne znate što radimo, ili nemate dobar osjećaj što znači međunarodni položaj Hrvatske u 2018. Vaše lakonske komentare, ostavite za vaše međusobne kave", odgovorio je Andrej Plenković.Zatim se Miro Bulj ponovno oglasio i premijera upozorio kako nije u redu da s 'intlektualne visine' vrijeđa i omalovažava zastupnike. "Uvaženi premijeru Plenkoviću, u replici sam vam postavio nekoliko pitanja. Naravno da vi kao diplomat niste odgovorili na ta pitanja, nego ste krenuli s uvredama i prozivkama što mene i veseli jer od vas i od vaše bahatosti ja ne očekujem ništa. Drukčije sam odgojen. I ne živim kao vi, vi ste naravno s pravom živjeli pod staklenim zvonom, pod svilom, i tako se i ponašate, i naravno da podcjenjujete, dijelite i na osnovu svojih pretpostavki ljude mećete u soške kako vi želite. Opet ću vam ponoviti pitanje, bez obzira što vi nazivate raznim imenima one koji ne žele bit uz vas, koji ne žele biti vaše njonje. Bez toga da vas mrzim, da raspravljamo, da nam objasnite. Ja znam da ste vi intelektualna elita. Prihvaćam to", kazao je, među ostalim, Bulj.  Nakon Buljeva izlaganja u raspravu se uključio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković kojega je Bulj optužio da je pristran. "Održali ste cijeli pledoaje pozivajući se na to da ste vi uvrijeđeni i poniženi, a najprije ste vi uvrijedili premijera. Ako želite tvrdo razgovarati, budite spremni i dobiti udarac", odgovorio je Jandroković Bulju. Bulj je zatim Jandrokovića prozvao "odvjetnikom elita" i "vjesnikom svih kojima je služio". Jandroković se zatim dotaknuo pojma 'muškosti'. "Dragi prijatelju Bulj, ja vas molim da budete vitez. Nemojte glumiti i cendrati, jer vam to ne ide uz muškost o kojoj govorite", rekao je Jandroković Bulju koji se onda opet pozvao na povredu Poslovnika i kazao: "Ne nervira mene premijer, mene nervira to što mi ne odgovara na pitanja. Mene narod izabrao takvog kakav sam i naravno da sam vam problem", kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!