13:55 / 05.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Vidović i Grčić suprotno o stanju u SDP-u

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Komentirajući situaciju u SDP-u politički tajnik SDP-a Davorko Vidović smatra kako oni koji su na taj način izašli izvan stranačkog statuta trebaju biti na neki način sankcionirani.
Komentirajući situaciju u SDP-u nakon pisma 90 uglednih članova, koji su zatražili da Davor Bernardić podnese ostavku na dužnost predsjednika stranke, politički tajnik SDP-a Davorko Vidović smatra kako oni koji su na taj način izašli izvan stranačkog statuta trebaju biti na neki način sankcionirani. Saborski zastupnik Branko Grčić protivi se sankcijama jer treba sačuvati stranku i zadržati ljude u SDP-u.

Vidović smatra kako nije normalno u javnosti komentirati kolege i predsjednika stranke, te da se situacija u stranci mora mijenjati jer je to preduvjet za komuniciranje bilo kakve politike.

Smatra i kako se svakoga može zamijeniti, ali za to postoje procedure.

Upitan trebaju li biti sankcionirani oni koji se bune protiv Bernardića, rekao je kako oni koji izlaze izvan okvira statuta moraju biti na ovaj ili onaj način sankcionirani, o tome nema nikakvih dvojbi.
Hoće li to biti sankcije tipa da ih se još jednom upozori, kao što je to učinilo Predsjedništvo neki dan, da se kaže da to nije statutarno, politički korektno i da je to štetno za stranku, ili će to biti nešto više ne znam, ali je neprihvatljivo ponašanje koje su javno demonstrirale neke naše kolege difamirajući stranku već 19 mjeseci
, rekao je Vidović nakon predstavljanja SDP-ovih mjera za porast mirovina.

SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić poručio je pak kako sankcije za stranačke drugove nisu prihvatljive jer treba sačuvati jaki SDP.

Apsolutno ne, treba sačuvati SDP i sve te ljude zadržati u SDP-u. Postoje legalne procedure, ako netko nešto želi neka izvoli i bavi se time. Sve drugo je za mene neprihvatljivo, rekao je Grčić.

Ja sam napisao svoje pismo i mislim da sam realno rekao kakvo je trenutno stanje - duboka podjela koja za mene osobno nije prihvatljiva. Jasno sam rekao da komunikacijski kanal treba otvoriti, da su meni u stranci važni i Komadina i Obersnel i Hajdaš i Bernardić. Svi su mi važni, sve želim vidjeti u SDP-u i želim jaki SDP, rekao je Grčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!