23:12 / 04.05.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Vidović Krišto: EK će provesti istragu o slučaju vjetropark Krš-Pađene

Vidović Krišto: EK će provesti istragu o slučaju

Vidović Krišto: EK će provesti istragu o slučaju

Foto: Dnevnik / HRT

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u Saboru je izvijestila o odgovoru koji je dobila iz Europske komisije na svoju predstavku.

Tvrdi da joj je ured potpredsjednice Komisije Margrethe Vestager odgovorio da će u slučaju vjetroparka Krš-Pađene provesti istragu, dok u slučaju privatizacije Croatia osiguranja Komisija nije mogla utvrditi nedopuštenu subvenciju. No dodala je da Komisija upućuje hrvatska tijela da provedu istragu o slučaju.

- Prilikom saborske rasprave o vjetroparku Krš-Pađene najavila sam kako ću internacionalizirati borbu protiv korupcije. Tada sam bila izvrgnuta podsmijehu, a nakon te najave stavljena sam u medijsku izolaciju jer to je jedino umijeće vladajućih moćnika. Manipulirati i skrivati istinu putem korumpiranih i kontroliranih medija. Ali reakcija Europske komisije daje poticaj svim hrvatskim građanima da se za istinu i pravdu itekako valja boriti i da se može i pobijediti, izjavila je Karolina Vidović Krišto, nezavisna saborska zastupnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!