Vidović Krišto i Paus o aktualnim političkim temama

14.02.2023.

13:15

Autor: M.M./Studio 4/HRT

Karolina Vidović Krišto i Dalibor Paus u Studiju 4

Karolina Vidović Krišto i Dalibor Paus u Studiju 4

Foto: Studio 4 / HTV/HRT

Oporbene stranke ne namjeravaju posustati u zahtjevima za ostavkom Vlade odnosno rušenjem premijera Andreja Plenkovića nakon afere SMS poruke. Na ostavku se namjerava pozvati i državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. O ovim i drugim aktualnim političkim temama u Studiju 4 razgovarali smo s saborskom zastupnicom stranke Odlučnost i pravednost Karolinom Vidović Krišto i Daliborom Pausom, predsjednikom IDS-a.

Komentirali su i slučaj hrvatskih državljana u Zambiji, koji su ponovno uhićeni i osumnjičeni za trgovinu djecom.

- U Hrvatskoj je jako teško dobiti državljanstvo, nekada gotovo nemoguće. Ova djeca su dobila državljanstvo prije nego su došla u Hrvatsku. Ima puno nejasnoća, potpuno je netransparentno. Ovo ide u prilog vladajućim strukturama, da se govori o svemu, samo ne o njima, rekla je Vidović Krišto.

- Jako malo činjenica znamo o slučaju da bi mogli kompetentno govoriti. Najvažnije je zaštititi djecu i da se naši građani vrate u Hrvatsku. Važno je i da vidimo što pokazuje ovaj slučaj ima li prostora za poboljšanje postupka za usvajanje djece iz trećih zemalja, ali to treba prepustiti pravnoj struci. Ne sviđa nam se da se ovaj slučaj koristi za sitne političke poene, odnosno stavljen je u ideološki kontekst, rekao je Paus.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!