Vidović Krišto: Jandroković me želi ušutkati

11.05.2023.

13:18

Autor: Hina/HRT/A.S.

Karolina Vidović Krišto

Karolina Vidović Krišto

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto odgovorila je  predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću na odluku da joj se oduzima pravo obrazlaganja povrede Poslovnika do kraja 16. sjednice Sabora, ustvrdivši da ju se na taj način želi "ušutkati".

Krišto je Jandrokoviću poručila da je njegova odluka o uskraćivanju prava obrazlaganja povrede Poslovnika do kraja sjednice koja traje do 14. srpnja, otvoreno poslovničko nasilje.

Ta sramotna odluka dokazuje da je Vaš jedini cilj sprječavanje redovnog parlamentarnog djelovanja kako bi putem blokiranja rada Sabora zaštitili današnju sveprisutno bezakonje i korupciju, što jest izravni rad protiv interesa hrvatskih građana, stoji u odgovoru Vidović Krišto.

- Vi mene kažnjavate zato što sam sama bila žrtva vrijeđanja na sjednici Sabora i nisam uputila zahtjev Odboru za Ustav. Za Vas je ta činjenica problematična, ali kada premijer Plenković krši Ustav i Poslovnik i ne odgovara na zastupnička pitanja, zato što otvoreno sprječava rasvjetljavanje korupcije, kao što je to slučaj s predsjednikom ustavnog suda Šeparovićem, onda ne reagirate, kazala je. 

Odboru za Ustav nije se žalila, kaže Vidović Krišto, iz dva razloga - vremenske naravi i zato što taj odbor donosi apsurdne odluke i slijedi logiku političkog betona. U odboru su Dražen Bošnjaković (HDZ) i Arsen Bauk (SDP), dvojac čiji je glavni cilj zaštita korumpiranih struktura u hrvatskom sudstvu. 

- Vi mene pokušavate ušutkati kako hrvatski građani ne bi doznali da su osnovne životne namirnice kao što su sir, jaja ili mlijeko u Njemačkoj do 150 posto jeftinije nego u Hrvatskoj, a plaće su u Njemačkoj do 400 posto veće nego u Hrvatskoj, istaknula je.

Spomenula afere 

Navela je i razne afere koje su razotkrivene, pa zaboravljene, poput afere Bankomat ili afere Ina, rušenje zdravstvenog sustava i to što zbog niskih plaća građani odlaze iz Hrvatske, a država dopušta uvoz radne snage iz dalekih država koje se u Hrvatskoj tretira bez ikakvih prava, kao da su robovi.

Jandrokoviću je poručila da nema pravo ograničiti hrvatskim građanima ona prava koja imaju svi drugi narodi u Europskoj uniji - pravo na uređenu državu i jednakost svih građana pred zakonom.

Budite uvjereni da ćemo u Hrvatskoj uspostaviti vladavinu prava, i da će tada Hrvatska postati prosperitetna i uspješna država u koju će se Hrvati vraćati. Vi ćete tada, gospodine Jandrokoviću, sigurno prestati biti politički čimbenik, s velikom vjerojatnošću da se vratite na Vaše početne pozicije, u društvo Vašem istinskom idolu, Ivi Sanaderu, kaže zastupnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!