11:06 / 25.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Vidović Krišto optužila Jandrokovića za zlouporabu ovlasti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto oštro je kritizirala predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.
Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto oštro je kritizirala predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer ju je u srijedu udaljio sa sjednice zato što nije nosila masku, optuživši ga za zloupotrebu ovlasti i za štićenje korupcije.

-
Njegovo protuposlovničko djelovanje bilo je planirano i ograničio je moja ustavom zajamčena zastupnička prava, izjavila je Vidović Krišto u Saboru i podsjetila kako zastupnici, kada iznose stajališta, ne trebaju nositi maske.

- Na snimci događaja jasno se može vidjeti da vremenski uopće nisam bila u stanju nakon govora staviti masku jer sam imala veliku količinu papira u rukama koje sam pakirala u kutiju, Jandroković je dajući mi dvije opomene u samo nekoliko sekundi te koristeći nepostojeći argument da me isključi sa sjednice, u potpunosti zlorabio svoje ovlasti, rekla je Vidović Krišto.

Zbog toga je, dodala je, uputila zahtjev saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav za ocjenu postupka predsjednika Sabora.

Vidović Krišto također je optužila Jandrokovića da sprečava razotkrivanje utaje poreza Emila Tedeschija time što ne zahtijeva od Vlade da odgovori na njezino zastupničko pitanje.

- Jandroković je nekoliko puta javno ponovio kako je nemoćan pred hrvatskom Vladom i da nema mehanizme dobiti vladine odgovore na zastupnička pitanja, to je kršenje Poslovnika, Ustava i trodiobe vlasti. Čemu onda uopće služi Sabor, upitala je,

Ustvrdila je da kod Jandrokovića postoji panika od funkcioniranja pravne države, jer kada bi pravna država funkcionirala, onda bi Jandoković pred poreznom upravom morao dokazati svoje bogatstvo i nerazmjer imovine i prihoda koje ima.

- Jandoković je bio jedan od najbližih suradnika Ive Sanadera i glavni kadrovnik u državnim tvrtkama. Jandroković se panično boji vladavine prava i jedan je od glavnih nositelja današnje politike, a to je politika koja se temelji na korupciji, ustvrdila je Vidović Krišto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!