20:08 / 12.03.2019.

Autor: M.Š./HRT

Vidović: SDP-ovci su glasovali za Milinovića

-

-

Foto: - / -

U nedjelju će se, nakon tri mjeseca, okupiti najviše SDP-ovo stranačko tijelo - Glavni odbor.
U nedjelju će se, nakon tri mjeseca, okupiti najviše SDP-ovo stranačko tijelo - Glavni odbor. Uoči toga, popodne se sastalo Predsjedništvo stranke koje je Glavnom odboru preporučilo da potvrdi ujedinjenje stranke "Naprijed Hrvatska" bivšeg predsjednika Ive Josipovića s SDP-om. Na Glavnom odboru SDP-a bilo je riječi i o lošem rezultatu stranke na izborima u Ličko-senjskoj županiji. 

Gotovo svi u vrhu SDP-a slažu se da je stranka na izborima u Ličko-senjskoj županiji doživjela fijasko. Mišljenja im se razilaze samo kad treba utvrditi krivca. Oni koji su skloni predsjedniku Davoru Bernardiću kažu da on s tim debaklom nema ništa, jer, kažu, ako je on krivac za to, onda je i zaslužan za uspjeh u Ogulinu.

Poručuju da se krivac za fijasko u Lici sam detektirao i sam se kaznio - to je predsjednik ličko-senjskog SDP-a Tomislav Zrinski koji je podnio ostavku. Isti taj Tomislav Zrinski predložio je suspenziju četvorice članova Predsjedništva SDP-a koji nisu skloni Bernardiću, a mišljenje je da to nije radio bez naputaka vrha stranke, kao što bez toga nije izbacivao kvalitetne ljude iz ličko-senjskog SDP-a. Oni neskloni Bernardiću tvrde da i vrh stranke mora snositi odgovornost za neuspjeh u Lici.

Obrazloženje SDP-ovih samo 851 glas ili manje od 4 posto dao je politički tajnik Davorko Vidović.

- Postoji teza s kojom smo se prilično složili, a to je da je dio naših glasača koji nisu željeli da HDZ pobijedi, računao da SDP nema ozbiljne izglede i da su oni možda u jednom dijelu dali podršku Milinoviću", izjavio je Vidović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!