18:46 / 16.04.2019.

Autor: HRT

Vijeće za domovinsku sigurnost o budućnosti obrambene industrije

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na sjednici je izlaganje posvećeno ulaganju u istraživanje i razvoj te mogućnostima korištenja sredstava iz fondova Europske unije održao predstavnik Klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac.
U Uredu predsjednice Republike Hrvatske održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Razgovaralo se o budućnosti domaće obrambene industrije. Poseban naglasak stavljen je na iskorištavanje novca iz Europskih strukturnih fondova za napredak obrambene industrije.

"Kao što i sama tema sjednice pokazuje, cilj je potaknuti izgradnju partnerstva za inovacije, udruženih napora države, privatnog sektora i znanstveno-istraživačke zajednice u promicanju tehnološkog napretka. Time će se omogućiti održavanje pozicije obrambene industrije kao snažnog izvoznog brenda Republike Hrvatske, a istodobno osigurati praćenje potreba Republike Hrvatske za novim obrambenim sposobnostima kojima će se suočiti sa suvremenim izazovima i prijetnjama", navodi se među ostalim u priopćenju Ureda predsjednice.

Na sjednici je izlaganje posvećeno tematici ulaganja u istraživanje i razvoj te mogućnostima korištenja sredstava iz fondova Europske unije održao predstavnik Klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac

On je ocijenio kako je hrvatska sigurnosno-obrambena industrija stabilna te da klaster sigurnosno-obrambene industrije radi na umrežavanju i povezivanju državnog i privatnog kapitala i akademske zajednice te razvoju strateških i razvojnih projekata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!