03:17 / 11.12.2018.

Autor: HRT

Vijeće za domovinsku sigurnost o hrvatskoj obrambenoj industriji

Foto: predsjednica.hr

Foto: predsjednica.hr

Foto: - / -

Vijeće za domovinsku sigurnost predsjednice Republike Hrvatske raspravljalo je na 14. sjednici o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju.
Vijeće za domovinsku sigurnost predsjednice Republike Hrvatske raspravljalo je na 14. sjednici o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju te posebno o njezinu čvršćem uvezivanju u sustav domovinske sigurnosti i ulozi u opremanju sastavnica sustava domovinske sigurnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike.

Na sjednici su, kako se navodi, istaknuti veliki razvojni potencijali hrvatske obrambene industrije, posebno u istraživanju i razvoju novih tehnologija. Naglasak na sjednici bio je posvećen eventualnim zaprekama poslovanja tvrtki iz obrambene industrije i razvoju povoljnijih mogućnosti za njihovo uspješnije djelovanje na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz članove Vijeća u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva gospodarstva te predstavnici najistaknutijih hrvatskih tvrtki iz područja obrambene industrije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!