14:37 / 24.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Vijeće za elektroničke medije upozorava na izvještavanje o koronavirusu

Foto: Borna Filic/PIXSELL, arhiva

Foto: Borna Filic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Uzimajući u obzir iznimnu važnost opstanka komercijalnog tržišta u ovim okolnostima koliko je god moguće, VEM nalaže da komercijalne poruke budu vizualno ili zvučno pokrivene i apelom "Ostani doma".
Vijeće za elektroničke medije (VEM) upozorilo je sve pružatelje medijskih usluga da obrate posebnu pažnju na način izvještavanja o koronavirusu (COVID-19).

- Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije
  

- Upozoravaju se svi pružatelji elektroničkih medija u Hrvatskoj da svoje audiovizualne komercijalne komunikacije objavljuju na način da se mjere propisane od Stožera civilne zaštite takvim porukama ne kompromitiraju, ističe VEM u priopćenju.

Uzimajući u obzir iznimnu važnost opstanka komercijalnog tržišta u ovim okolnostima koliko je god moguće, VEM nalaže da komercijalne poruke budu vizualno ili zvučno pokrivene i apelom "Ostani doma" i drugim porukama koje potiču odgovorno ponašanje u borbi protiv pandemije COVID 19, kaže se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!